De houtzagerij

Werkwijze van Hout op Maat

De houtzagerij van Hout op Maat heeft door de jaren heen een werkwijze ontwikkeld waarmee we aanzienlijke grote aantallen kunnen zagen binnen een korte tijd  waarmee de kwaliteit nog steeds door onszelf gecontroleerd kan worden.

Het juiste hout uitzoeken voor het op dat moment te zagen werk begint buiten op 1 van de 4 opslagplaatsen.  Het hout word aan de achterkant van de zagerij machinaal aangevoerd naar de grote machine en word daarna door verschillende machines op gezaagd tot een eindproduct. Het hout gaat aan de voorkant van de zagerij er weer uit. We hebben zowel de mogelijkheid om het hout binnen als buiten op te slaan voor de klant. Meestal gaat het hout bij ons voor de groothandel binnen een week met de vrachtwagen naar de klant. Hout wat we zelf voor de houthandel gebruiken laten we eerst buiten aan drogen. Wanneer het hout aan de buitenkant goed aan gedroogd is gaat het naar binnen in de opslag. Van hieruit worden de bestelde orders bij elkaar gepakt en klaar gezet voor de klant. 

Flexibel machinepark

Het machinepark van Hout op Maat is zowel geschikt om grote aantallen te zagen als zeer specifieke maten in kleinere  aantallen. Het hout word ofwel met de heftruck (kooiaap) of met een kraan naar de grote machine gebracht.  De grote zaagmachine van Mebor zaagt het hout in verwerkbare afmetingen. De gezaagde delen worden hierna verwerkt door de meerblad of herzaag. Zowel de Mebor, meerblad en herzaag zijn snel aan te passen om andere maten te zagen. Het hout word handmatig in een bak gestapeld met drooglatten ertussen. Wanneer de stapel vol is word die met bandjes gebundeld en gelabeld met klantnummer en aantallen. De pakketten die klaar zijn worden met een heftruck op de juiste opslagplek neergezet. 

Naast de grote productielijn beschikken we ook over een Wood-Mizer zaagmachine. Deze is geschikt om eventueel wat meer verschillende afmetingen uit dezelfde stam te combineren.  Ook gebruiken we de machine  om eventuele aantallen aan te vullen.

prijslijsten

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.   Privacystatement Hout op Maat >

ga verder